Anii noştri de glorie – aşa cum nu va mai fi vreodată

Pe Gabriele Muccino s-ar putea să-l ştiţi pentru filmele tipic italieneşti pe care le-a făcut sau pentru Seven Pounds (2008) cu Will Smith ori Fathers & Daughters (2015) cu Russell Crowe şi Amanda Seyfried. Oricum ar fi, este un regizor care construieşte poveşti spumoase, vii şi puternice, personaje colorate, totul pe un ton relaxat, dar în acelaşi timp pline de miez. Muccino are mereu o pildă pentru noi, iar succesul pe care l-a înregistrat în două societăţi care înţeleg filmul şi viaţa în mod diferit (Europa şi Statele Unite) demonstrează că limbajul lui cinematografic şi uman este universal valabil. La fel se întâmplă şi cu Anii noștri de glorie / Gli anni più belli, care închide această ediţie a TIFF.20.

Este un film de public, la care puteţi veni cu toată familia. Fiecare va percepe probabil diferit mesajul regăsirii tinereţii, a reconectării cu prieteniile cele mai puternice, acelea stabilite în copilărie. Filmul reprezintă un tur de forţă întins de-a lungul a patru decenii. Îi urmărim pe Giulio, Gemma, Paolo şi Riccardo din anii ’80 şi până în prezent, în ceea ce devine o retrospectivă a felului cum s-a trăit în tot acest timp. Ce s-a schimbat şi ce a rămas la fel? Este povestea emoţionantă a celor mai frumoşi ani, cei pe care îi ţinem minte cu drag până la finalul zilelor; cei la care ne întoarcem mereu mental atunci când vrem să ne simţim bine; cei care ne provoacă cele mai puternice nostalgii. Cei pentru care, uneori, am da orice să îi luăm înapoi.

Anii noștri de glorie / Gli anni più belli  / The Best Years (Italia, 2020)rulează duminică, 1 august, de la ora 21:45, simultan în Piaţa Unirii Open Air şi la USAMV Open Air. Regia: Gabriele Muccino. Cu: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *