Week-end dedicat copiilor, la Bonțida

Sâmbătă și duminică, adică pe 1 și 2 iunie, la Castelul Bánffy din Bonțida, TIFF organizează activități dedicate tuturor copiilor mari și mici. Domeniul castelului este decorul ideal pentru a fi transformat într-un univers de poveste, în care participanții vor putea intra în lumea magică a cinematografiei. Iată ce evenimente propunem pentru un family time perfect:

Teatrul Apetit aduce în atenția tinerilor spectatori o poveste despre aventurile unui copil explorator care găsește într-o zi un obiect misterios, care se dovedește a fi un aparat de fotografiat. Ce se întâmplă mai departe, vă lăsăm să descoperiți pe scenă!

Urban Kiddo revine la castel cu noi provocări: un spațiu de joacă inspirat de filmul lui Wes Anderson, Moonrise Kingdom (2012). Pentru că știm că energia nu se consumă atât de ușor, mai ales la o vârstă fragedă, vă invităm să (re)descoperim împreună jocurile uitate ale copilăriei. Cine n-ar mai intra la o tură de „sticluță cu otravă”, „elastic” sau „mațe încurcate”?  

Copiii vor putea învăța că experimentele științifice pot să fie foarte distractive, alături de ScienceHub. Dacă v-ați pus vreodată întrebarea cum arată o pastă de dinți pentru elefant sau cum poți merge pe apă, răspunsul e „pură fizică”! Iar pentru cei interesați de handmade, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj vă așteaptă la colțișorul atelierelor de meșteșuguri artistice. Sau, pentru curioșii pasionați de efectele speciale și animație, Zoom Studio dezvăluie câteva din trucurile de inside, pe care ar fi păcat să le ratați. De asemenea, micuții vor avea posibilitatea să învețe cum să vorbească despre emoțiile lor la întâlnirile de la Cortul Terapeutic.

Și, pentru ca epopeea de weekend să fie completă, nu puteau să lipsească filmele de scurtmetraj (Cinemobil) și jocurile partenerilor de festival Orange, DHL, McDonald’s și Banca Transilvania.

În concluzie, nu vă mai rămâne nimic altceva de făcut decât să vă urcați în mașină cu mic, cu mare și să luați drumul castelului de la Bonțida!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *