Totul despre familia Lefkovics. Între pumni și împăcări

Tragicomedia care urmează morții. Realismul pluralității căilor vieții și universalitatea unității familiei.

Tamás Lefkovics (Zoltán Bezerédy) și Zsuzsa Weisz (Agnes Mahr) sunt un cuplu de evrei seculari care la vârsta lor încă se bucură de compania celuilalt. Fost campion de box, Tamás își petrece zilele antrenând și pregătind noi talente, în timp ce soția sa, fostă gimnastă, își petrece timpul fumând. La o distanță considerabilă, în Israel, locuiește fiul lor, Ivan (Tamás Szabó Kimmel), acum ortodox, alături de familia sa. Familia Lefkovics se reunește rar, ținând cont de distanță.

În timp ce vârstnicii împărtășesc o legătură care merge dincolo de greutățile vieții, nu același lucru se poate spune despre băieții Lefkovics. Îndepărtați de conflictele din trecut, comunicarea lor se reduce la mesaje indirecte trimise prin intermediul lui Zsuzsa. Conflictul are și alte consecințe transgeneraționale, bunicul rămânând puțin mai mult decât un străin pentru nepotul său. După moartea ușor neașteptată a Zsuzsei, tatăl și fiul sunt nevoiți să rupă tăcerea. Trăind sub același acoperiș în timpul unui ritual de doliu care durează o săptămână, ei trebuie să-și înfrunte propriile umbre, dacă nu pentru ei înșiși, măcar pentru spiritul mamei.

Regizat de Adam Breier, filmul explorează natura complexă a durerii și a iertării, sondând adânc în conflictul familial. Tonul dulce-amărui al filmului este echilibrat cu abilitate, oferind momente de umor în mijlocul unei dureri profunde și ilustrând astfel dansul delicat dintre tragedie și comedie care definește experiența omenească. Folosind un ton realist, filmul arată în mod emoționant complexitatea iubirii de familie și servește ca un memento al importanței acestui tip de conexiune. Cu sprijinul Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar.

Miercuri, 19 iunie, ora 15:30 – Cinema Florin Piersic

Luni, 24 iunie, ora 12:00 – Cinema ARTA

0 replies on “Totul despre familia Lefkovics. Între pumni și împăcări”