Tânăra Juliette… în mare formă!

Nimic nu-i veșnic în viață. Asta e și vestea proastă și vestea bună. Popularitatea printre colegii de școală nu ține forever. Dar nici bullying-ul. Kilogramele în plus, azi le ai, răspoimâine le pierzi, după ce uiți să mai mănânci fiindcă te-ai îndrăgostit atât de tare încât mintea ți-a devenit un norișor roz, zaharisit. Sau nu ai niciun kilogram extra, dar vine o schimbare mare și bruscă, pandemia spre exemplu, și te trezești în izolare deschizând iar și iar ușa de la frigider. Nu chiar știi de ce faci asta și, de fapt, nici nu îți dai seama că te-ai dus deja de 37 de ori să ronțăi câte un pic.

Înțelegi, poate, mult mai târziu, atunci când reușești să procesezi ce s-a întâmplat, nu doar să digeri ce ai înfulecat. Înțelegi, poate, că era vorba de un gol în suflet, pe care l-ai confundat cu un gol în stomac. Se întâmplă. I s-a întâmplat și Juliettei, tânăra noastră eroină din filmul canadian selectat la EducaTIFF 2020.

Julitte a devenit supraponderală după plecarea mamei, care și-a dorit mai mult o carieră fabuloasă la New York decât viața tihnită de familie într-un orășel. Plină de energie și de idei, Juliette e o tânără super-carismatică. Nu-și chiar pune problema că ar trebui să se gândească la forma ei fizică așa că pare mai mereu într-o formă excelentă. Iar ție pur și simplu nu-ți vine să o cicălești despre pofta de mâncare fiindcă te cucerește cu pofta ei de viață!          

Filmul poate fi văzut mâine, 4 august, de la ora 10, la Muzeul de Artă.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *