Creează-ți propriul film, împreună cu prietenii la Uzina Filmelor de Amatori!

Creată de celebrul cineast francez laureat Oscar, Michel Gondry, Uzina Filmelor de Amatori este un proiect care a făcut deja înconjurul lumii. Înainte să ajungă în România, la cea de-a 18-a ediție a TIFF, a putut fi vizitată și pusă în funcțiune în Montreal, Buenos-Aires, Frankfurt, Moscova, Paris, Rotterdam și alte mari orașe de pe Glob.

Instalația interactivă revoluționară este gândită să cultive, să dezvolte și să răspândească pasiunea pentru film în rândul publicului larg, stimulând imaginația și creativitatea acestuia. Participații au la dispoziție trei ore și toate resursele necesare (de la decoruri la echipament, îndrumarea unor instructori) pentru a-și crea propriul film, de la A la Z. Procesul parcurge toate etapele de realizare a unui film, de la scenariu și regie, până la crearea efectelor speciale și a coloanei sonore. La finalul fiecărei sesiuni, filmele vor fi proiectate și vor intra în posesia autorilor, care le vor putea distribui mai departe spre a obține binemeritata apreciere a publicului.

Uzina este deschisă tuturor celor care doresc să experimenteze și să creeze un film, indiferent de vârstă, ocupație sau cunoștințele în domeniul cinematografiei. Accesul este gratuit, dar necesită înregistrare prealabilă. Studioul cinematografic în care se desfășoară, construit de la zero și conținând peste 15 decoruri individuale, se află în spațiul CREIC – Centrul de Excelență pentru Industriile Creative și este deschis curioșilor în perioada 31 mai – 31 iulie.

Proiectul se desfășoară sub egida Sezonului România-Franța 2019.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *