Unde mergem cu familia la TIFF?

În cele două weekend-uri ale festivalului, între 10-11 iunie și 17-18 iunie, are loc “TIFF în familie” în Parcul Poligonului din comuna Florești.

TIFF nu este doar o sărbătoare a cinematografiei, ci și o oportunitate minunată de a aduce întreaga familie împreună, festivalul oferind și o serie de activități și evenimente interactive, care aduc bucurie și distracție în sufletele celor mici și mari. Ateliere creative, spectacole live, întâlniri cu actori și regizori sunt doar câteva dintre experiențele pe care le poate oferi TIFF în familie, creând astfel o atmosferă de învățare și descoperire ludică.

Biblioteca mobilă BookTruck se remarcă prin bulele de săpun care stârnesc curiozitatea copiilor. “Noi suntem o bibliotecă mobilă și, în principiu, noi împrumutăm, mai mult, cărți copiilor la sate, dar venim și la evenimente la oraș”, ne-a spus Iulia Purcel, voluntară la BookTruck. Cărțile împrumutate pot fi lecturate în parc pe toata perioada evenimentului. Iulia ne-a povestit despre modul în care un grup de copii pasionați de lectură a deschis un stand la care vindeau limonada, donând ulterior câștigurile inițiațivei BookTruck.

În rândul atelierelor se numără și atelierul de lut gratuit organizat de Izabela si Sorin Bucur de la „Ateliere cu lut Bucur”, care reprezintă „o punte de legătură între contemporan și traditie”, conform Izabelei. Am discutat cu Maria, care, la vârsta de 50 de ani a decis să își desfășoare primul voluntariat la TIFF in familie, încântată de „șansa părinților de a experimenta ce le place copiilor, interactionand cu numeroase activități aparte”. Copii si părinți plini de entuziasm și poftă de joacă au copleșit numărul limitat de locuri ale atelierului, care s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru copii: „Modelatul și pictatul lutului necesită o musculatură mai dezvoltată datorită motricității de care copiii trebuie să dea dovadă, iar aceste activități sunt recomandate unei grupe de vârstă de peste 5 ani”.

Am vorbit cu Bogdan Andreica, reprezentant al NapocaTrio, pentru a afla mai multe detalii despre cum se simt copiii la activitățile desfășurate de el, adică tiroliana, respectiv trasul cu arcul. Bogdan ne-a explicat zâmbind că „la tiroliana copiii sunt super încântați, ca și anul trecut” și că este coadă de când deschid până când iau pauză. „La tir cu arcul sunt entuziasmați, iar unii au arcurile lor. Bogdan recomandă părinților să își aducă copiii la cele două activități, deoarece „mulți își depășesc frica de tiroliană, iar cei care știu, se simt bine, că tiroliana e jos, viteza e foarte mică și noi îi asistăm, și la urcat, și la coborât, și pe traseu”.

De asemenea, cei mici sunt invitați să se joace cu cei doi câini de terapie, pe care îi pot hrăni cu bobitele oferite de organizatori.

Evenimentele gratuite se desfășoară în intervalul orar 10-18.

Text realizat de Sophia Blaga & Ilie Bălan.

0 replies on “Unde mergem cu familia la TIFF?”