Drama Room, programul destinat cineaștilor, revine la TIFF 

Drama Room este un program inițiat de Festivalul Internațional de Film Transilvania în 2021 și oferă regizorilor, scenariștilor și producătorilor din România și din zona Mării Negre oportunitatea de a se întâlni cu experți Netflix, pentru a fi îndrumați în crearea unor seriale si miniserii.

Drama Room se află la cea de-a treia ediție și organizatorii vor oferi feedback aplicat participanților ale căror proiecte au fost selectate, urmand ca aceștia sa primească sfaturi cu privire la industria cinematografica si dinamica pieței internationale.

La fel ca anul trecut, producătorul de film Eilon Ratzkovsky este tutorele principal al programului. Artistul are o vastă cariera de peste 25 ani in cinematografie, acesta producand seriale in Israel si in intreaga lume. Seful QUIDDITY, o companie care se axează pe dezvoltarea dramelor europene de înaltă calitate, Ratzkovsky este tutore la TorinoFilmLab si Biennale College Cinema de 2 ani. Acesta a produs peste 12 seriale si peste 20 de filme, printre care se numara The Band’s Visit” (dir. Eran Kolirin), Mountain (dir. Yaelle Kayam), Zero Motivation (dir. Talya Lavie), Beyond the Mountains and Hills (dir. Eran Kolirin), Funeral at Noon (dir. Adam Sanderson), The Exchange (dir. Eran Kolirin), Seven Days (dir. Ronit Elkabetz si Shlomi Elkabetz), toate fiind premiate la festivaluri de film de prestigiu. De asemenea, experții care se vor intalni cu participantii sunt Saar Yogev (Israel), Jonathan Young and Ioanina Pavel.

Cu ajutorul echipei conduse de Dumitrana Lupu, în acest an, programul Drama Room a avut parte de câteva modificări, precum creșterea numărului sesiunilor de lucru pe proiecte pentru o mai bună dezvoltare a acestora, sesiuni de feedback și o sesiune de pitching, la care vor fi invitați toți profesioniștii din industrie prezenți la festival.

“Este impresionant să văd cum se transformă participanții și proiectele lor în doar 4 zile. Atât tutorii si experții, cât și  creatorii serialelor au fost extrem de implicați și sper că această experiență să le folosească tuturor”, declară Ileana Cecanu, Coordonator Drama Room.

Juriul care va alege castigatorul competitiei este format din Gabriela Iacob (Șeful departamentului de dezvoltare a conținutului cu scenarii, PRO TV), Bogdan Mirică (scriitor/regizor) si Anthony Muir (Senior Executive pentru International Co-Productions, Film i Väst).

Dintre cele 30 de proiecte înregistrate anul acesta, cele cinci alese sunt următoarele:

ALIBI

Screenplay: Radu Bărbulescu, Iulian Stanciu, Bogdan Bărbulescu

Producer: Laura Marin (AVANPOST PRODUCTION)

DIE, PLEASE

Written by Ioana Mischie

Delegated producer: Andra MacMasters

Producer: Storyscapes, Studioset

EXPORT ONLY

Written by Cristina Iliescu

Producer: Ada Solomon, Carla Fotea (microFilm)

MOM, I JOINED A CULT

Screenplay: Alex Gorghe

THE KIDS ARE ALRIGHT

Screenplay: Sergei Chiviriga

0 replies on “Drama Room, programul destinat cineaștilor, revine la TIFF ”