Pup-o, mă! 3 – Ouăle, franceza și ardelenii

“Cine se pupă de Ziua Lânii, se ia”, acesta este zvonul care circulă în comuna Răchițele. Dacă-ți pică cu tronc, du-o în comună și pup-o, așa ajungi s-o faci a ta pe viață. Aceeași poveste pe care o întâlnim în cel dintâi film este reluată și în Pup-o, mă! 3 – Ouăle, Franceza și Ardelenii (U get what u kiss 3), 2023, în care cei trei ciobani sunt readuși pe ecran cu peripețiile și buclucurile specifice, construind, în nuanțe burlești, comicul peisajului rural din comuna Răchițele. 

De data aceasta, însă, îl avem pe Tică, singurul neînsurat dintre frații săi. Acesta își pierde orice speranță când aude de “vârsta bărbatului neînflorit”, care, conform spuselor cele din sat, înseamnă că “dacă nu pupi o muiere, îți ia Dumnezeu judecata și o dă la altul”. Apariția unei franțuzoaice desprinse din acest peisaj rustic și idilic aduce, în prim-plan, o întorsătură de situație, care va schimba radical și soarta lui Tică, ghinionul în dragoste al acestuia devenind, dintr-odată, noroc.

De-a lungul filmului, regizorul inserează o înlănțuire de motive secundare prin care multiplele planuri narative interferează: țuica lui Tică, ouăle de-a dreptul sacralizate ale lui Horică, plecarea din provincie la oraș pentru UNTOLD, care se reunesc în finalul filmului pentru a asigura reușita amoroasă a lui Tică. “M-o pupat sluta satului și de atunci eu n-am mai pupat pe nimenea” este bănuiala sub care a trăit Tică pe tot parcursul vieții sale, pentru ca apariția franțuzoaicei simandicoase (ale cărei origini sunt, la fel, din comuna Rachitele) să înlăture acest mit, mărturisindu-i că ea a fost cea care l-a pupat. Nenorocul celor doi în amor este, astfel, dezlegat. 

Regizorul Tudor Botezatu reușește prin cel de-al treilea film să reconstruiască farmecul comicului de situație specific acestei trilogii, prin care publicul este amuzat de cele trei personaje hilare. 

Duminică, 18 iunie, ora 21:45, Parcul Poligon Florești 

0 replies on “Pup-o, mă! 3 – Ouăle, franceza și ardelenii”