Povești îngrozitor de bune!

Secțiunea Lună Plină este dedicată poveștilor distopice, adresându-se fanilor de horror sau fantasy. Artur Brzozowski, curatorul secțiunii, prezintă pe scurt ce filme terifiante ne așteaptă… în întuneric.

Ce fel de povești ai căutat?

În faza de selecție a secțiunii Lună Plină, am fost în special interesat să găsesc filme care spun o poveste interesantă. Come To Daddy, de exemplu, spune o poveste aparent banală despre reunirea unui tată și a copilului său. Cu toate acestea, povestea este spusă într-un mod atât de apăsător, încât aproape îți poți imagina că poate semăna cu unul dintre visele lui Quentin Tarantino.

Mai mult, mi-am propus să selectez un program divers dintr-o mare varietate de țări, care s-a dovedit a fi o adevărată provocare. Cu toate acestea, am reușit să găsesc câteva pietre de temelie în locuri neașteptate: The Antenna, un horror distopic turc despre o stare de supraveghere evazivă, este una dintre ele.

Ce teme putem identifica în selecție?

Ar putea fi împărțită în două sub-categorii principale. În primul rând, titlurile abstracte, cum ar fi Deerskin de Quentin Dupieux, al cărui nucleu este povestea unui criminal obsedat de sacoul său de piele; poate fi vorba, de asemenea, de o serie de evenimente nefericite din filmul coreean Beast Clawing To Straws. Pe de altă parte, publicul va fi angajat și în subiecte mai serioase: Pelican Blood, de exemplu, va captiva spectatorul cu povestea unei relații mamă-fiică profund tulburată (pe puțin spus).

Un alt punct culminant: primul horror zombie din Venezuela. Infection spune povestea actuală (ceea ce o face și mai deranjantă) despre un focar epidemic al unui virus rabic rar. Doar pentru a mă face înțeles, am selectat acest titlu înainte de a începe toate acestea. 🙂

Pe scurt, ce ne așteaptă… în întuneric?

Dacă sunteți în căutarea unei surprize, Come To Daddy. Dacă trăiți pentru „wtf moments”, Deerskin. Căutați imaginea excelentă din mult-iubitul Parasite? Atunci, Beast Clawing To Straws. Dacă iubiți copiii… încercați să evitați Pelican Blood. Dacă puneți familia mai presus de orice… Resin vă va da de gândit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *