Povestea risipei alimentare – scurt ghid de nutriţie inteligentă

Una din cele mai mari probleme ale secolului nostru se leagă de felul în care ne hrănim. Ofertele curg doldora în supermarketuri, unde varietatea incredibilă ne îmbie să cumpărăm produse de care poate nici nu avem nevoie. La finalul zilei, multe ajung la coşul de gunoi, pe când în ţările defavorizate ele nu se găsesc în cantităţi necesare.

Povestea risipei alimentare încearcă să identifice răspunsuri pentru cum poate fi contracarat acest dezechilibru. Treptat, filmul se transformă într-un ghid practic al felului cum putem folosi inventiv diverse alimente refuzate. în goana pentru salvarea alimentelor, întâlnim reţete realizate din resturi, transformate în delicatese surprinzătoare. Regizorii Anna Chai şi Nari Kye – cărora documentarul le-a adus un premiu Primetime Emmy – străbat toată lumea şi găsesc profesionişti care încearcă să salveze mâncarea; aşa intrăm în contact cu un britanic care foloseşte colţuri de pâine pentru a crea o bere delicioasă sau cu un chinez care transformă măruntaiele de porc în feluri senzaţionale. Şi sunt mulţi, mulţi alţii, pe care îi puteţi descoperi.

Povestea risipei alimentare rulează joi, 6 iunie, ora 18:30, la Sapientia, şi sâmbătă, 8 iunie, ora 22:15, la Cinema City Iulius sala 4.

0 replies on “Povestea risipei alimentare – scurt ghid de nutriţie inteligentă”