OCS.25

Omul cu şobolani (OCS), una dintre cele mai populare şi longevive trupe de rock alternativ de pe scena muzicii româneşti, aşteaptă cu nerăbdare să încânte publicul sâmbăta aceasta într-un eveniment special.

Spectatorii sunt invitaţi să vizioneze începând cu ora 18:00 proiecţia documentarului OCS 25 la Cinema Dacia Mărăşti, iar mai apoi să se delecteze în armonia sunetelor trupei şi chiar să cânte alături de aceasta piese celebre într-un concert unplugged (fără instrumente electronice).

Documentarul, în regia lui Bogdan „Hypno” Moldoveanu, a fost realizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate, proiectat în premiera la finalul lui 2022, la Expirat, Halele Caro. Acesta surprinde povestea trupei încă de la începuturile ei: o bucătărie, doi prieteni, o noapte de vară şi o chitară. Membrii trupei îşi împărtăşesc deschis experienţa, aşa cum a fost ea, cu suişuri şi coborâşuri, iar relatările au puterea de a captiva publicul prin autenticitatea lor.

“În vara lui 97, într-o seară spre noapte, în bucătărie la ai mei au ieşit vreo două piese. Am zis stop, facem formaţie!” – Dan Amariei

Trupa s-a născut din iniţiativa lui Dan Amariei, vocalist, respectiv Adrian Albu (Koks) care cânta pe atunci la chitară. Aceştia îşi încep activitatea în Constanţa, dar odată stabiliţi în Bucureşti, reuşesc să îşi completeze trupa prin alăturarea lui Tache și a lui Nucu. Însă formaţia este departe de forma ei finală, iar de-a lungul anilor trece prin multiple schimbări în ceea ce priveşte componenţa sa. În prezent aceasta este formată din Dan Amariei la voce, Nicolae Aramă la chitară, Mihnea Dobrotă la tobe și Radu Caragea la bas.

Primul album al trupei, Razna, iese în 1997 şi odată cu acesta şi primul hit Vara pe oliţă, iar debutul în concert are loc în 1998 în clubul Big Mamou din Bucureşti. De-a lungul carierei, Omul cu şobolani a lansat opt albume, a fascinat publicul în sute de concerte și a lansat peste 38 de videoclipuri. Alte titluri populare în seria de hituri ale trupei sunt Dezorientat (2001), Copilul rebel (2002) şi Fluturii nu mai au stomac (2006), în timp ce printre cele mai recente producţii amintim Fabrica de păpuşi (2019).

Biletele pentru participarea la eveniment pot fi achiziţionate pe tiff.eventbook.ro, la costul de 40 LEI.

Text realizat de Sophia Blaga și Andrea Marton.

0 replies on “OCS.25”