Nicholas Cage, în dialog cu Mihai Chirilov. Despre opiniile, aventurile și lecțiile de viață ale unui star fără conturi pe rețelele sociale

Actorul Nicholas Cage a dialogat cu Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film “Transilvania”, în cadrul unui masterclass. Am selectat pentru cititorii AperiTIFF câteva din mărturisirile actorului premiat cu Oscar.

Despre Salina Turda
Ah, da. Am fost în mină și a fost o experiență. Mi-a adus aminte de Tarkovski, de Călăuza. Era ca într-o altă galaxie.

Despre cariera lui
Nu consider că am o carieră, nu mă gândesc așa la ea. Eu muncesc, am de
lucru. Este un job.

Despre televiziune
Prima dată când m-am gândit că vreau să fiu actor a fost în sufrageria părințilormei. Acolo aveam televizorul, și la televizior se întâmplau lucruri mult mai interesante decât la noi în casă.

Despre nume
Numele Coppola este ceva frumos și o moștenire onorabilă dar nu te ajută când ești un actor tânăr care-și caută roluri prin Hollywood. Te duci acolo la audiții (cu numele de Coppola) și directorul de casting tot vorbește despre Apocalypse Now și Godfather și tu-ți uiți replicile. Deci mi-am schimbat numele. Am ales Cage, de la compozitorul avangardist John Cage. Îmi plăcea foarte mult atunci. Nu mi-am schimbat numele legal.

Despre primul rol
Am avut un rolișor în Fast Times at Ridgmenot High. M-au tăiat la montaj. După care am primit un rol într-un pilot pentru un serial tv: The Best of Times. Cred că se găsește și pe Youtube. Aveam 15 ani.

Despre filmografie
Am încercat de câteva ori să număr filmele în care am jucat, dar niciodată nu mi-a ieșit. Cred că-s peste 100, da, trebuie să fie mai multe.

Despre Oscar
Sunt recunoscător pentru premiu. El vine de la alți profesioniști ai filmului cărora le-a plăcut rolul meu. Nu mă așteptam. Leaving Las Vegas a fost un film pe care nimeni din Hollywood, nici companiile mari, nici cele mici, nu doreau să-l facă. Li se părea că era mult prea sumbru.

Despre internet Sunt o ”vedetă pe internet”. Dar nu vreau genul ăsta de celebritate. Nu am
conturi de Twitter, Instagram Facebook. Nu vreau să fiu văzut, dar acum toatălumea are camere pe mobile și deci sunt filmat și vânat pretutindeni. Și asta mă face să rămân relevant. Mă ajută, deci sunt împăcat cu situația. Dar mi-ar face plăcere ca cei care se amuză la meme-uri cu mine de prin filme și la montajele cage rage să vadă și filmele din care vin imaginile acelea.

0 replies on “Nicholas Cage, în dialog cu Mihai Chirilov. Despre opiniile, aventurile și lecțiile de viață ale unui star fără conturi pe rețelele sociale”