Masterclass cu actorul Timothy Spall

Seria de întâlniri din cadrul programului Masterclass de anul acesta (TIFF.22) este deschisă de actorul britanic Timothy Spall, gata să îşi împărtăşească experienţa de peste 40 de ani în lumea filmului, în conversaţie cu directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov. 

Evenimentul are loc mâine, 10 iunie, începând cu ora 10:30, la Radisson Blu Hotel, Aleea Stadionului nr. 1. Intrarea este deschisă publicului în limita locurilor disponibile, având prioritate invitaţii acreditaţi, respectiv presa. 

Timothy Spall, în vârstă de 66 de ani, este cunoscut pentru interpretarea a mai mult de 150 de roluri pe marile şi micile ecrane. După un rol în piesa „Vrăjitorul din Oz” într-un spectacol la şcoală, Timothy s-a alăturat Teatrului Naţional de Tineret din Regatul Unit.  Acesta a debutat mai apoi în 1979 în filmul Quadrophenia.

Printre cele mai cunoscute producţii din care a făcut parte se numără blockbusterul Vanilla Sky (2001) unde a jucat alături de Tom Cruise, Ultimul samurai (2004), Harry Potter și prizonierul din Azkaban (2004) în rolul vrăjitorului Peter Pettigrew, respectiv O serie de evenimente nefericite de Lemony Snicket (2006). 

Nominalizat de multiple ori în cadrul festivalului BAFTA şi câştigător al premiului pentru cel mai bun actor în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes în 2014, Spall va primi premiul pentru întreaga activitate (The Lifetime Achievement Award) în cadrul ediţiei TIFF de anul acesta.

0 replies on “Masterclass cu actorul Timothy Spall”