Jaful secolului

Cu toate că The Heist of the Century(Jaful secolului) redă povestea reală a unui jaf perfect, regizorul argentinian Ariel Winograd pare să spună că banii sunt până la urmă doar hârtii colorate.

Cinci bărbați cu personalităţi mega-diferite se pregătesc, cu o seară înainte, de eveniment: unul se bucură de o cină liniştită în familie, altul se roagă lui Dumnezeu, Fernando Araujo, iniţiatorul, meditează, iar cel cu experiență în ale faptelor, Mario Sellanes, exersează în oglindă cum o să vorbească cu ostaticii.

Fernando trăiește tot timpul clipa și vede în acest jaf sensul pe care l-ar putea căpăta existenţa sa; firea lui hiper-activă îl face un bun soldat şi un om de încredere. Mario pare the brains of the operation: mereu pregătit, e capabil să îşi controleze emoțiile în negocierea cu poliţia şi ştie să intre pe sub pielea oamenilor. Felul lui de a fi îl face un tâlhar simpatic.

Cunoscător bun al psihicului uman, speculează vestea că o ostatică-bătrânică îşi are ziua de naştere şi convinge poliția să îi cânte la mulți ani. Astfel de scene amuzante şi bine construite sunt menite să delecteze publicul şi să mai detensioneze din atmosferă. Aşa că aşteptaţi-vă la o replică pe măsură a serialului de mare succes La casa de papel.

Filmul rulează în data de în 1 august la Báthory de la ora 21:30 și în data de 5 la Echinox de la ora 22:00.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *