Ilie Năstase, despre documentarul Nasty: “E mai bine să am ocazia să mă prezint acum decât niciodată”

În cadrul TIFF.21 a rulat aseară la Cinema Victoria Cetățeanul Ashe, în regia lui Rex Miller și a lui Sam Pollard. Înainte de proiecția documentarului care urmărește viața celebrului sportiv și activist Arthur Ashe, a fost proiectat în premieră un sneak peek din Nasty, regizat de Tudor Giurgiu și produs de Cosmin Hodor. Publicul a urmărit fragmentul din filmul care documentează viața și cariera unuia dintre cei mai performanți și apreciați tenismeni ai tuturor timpurilor, Ilie Năstase. AperiTIFF i-a pus câteva întrebări pe terasa Visuin de la Casa TIFF. 

Cum vă simțiți la TIFF?

Foarte bine, cum altfel? Am venit aici prima dată acum 64 de ani, când aveam 12, cu tabăra de copii la tenis. S-a și dărâmat între timp acel teren. Sunt amintiri frumoase. 

Cum vă împăcați cu statutul de subiect al unui film documentar?

În el e viața mea. Ce am făcut de la 4 ani până la 39. E mai bine să am ocazia să mă prezint acum decât niciodată. Poate ne-am trezit puțin târziu și e un pic complicat cu drepturile de autor pentru interviurile cu invitați pe care vrem să le integrăm. Mulți s-au mutat prin California, Los Angeles. Ar fi greu și costisitor să ducem echipa acolo. 

Știți cum a apărut ideea acestui documentar? Stăteam cu Tudor fix la masa asta (Casa TIFF) și îmi spune: „Știi ce ar trebui să facem noi aici, în România? Un film despre tine, Ilie Năstase”. A fost totul foarte spontan, iar de acolo au plecat toate ideile pe mai departe. Mai avem mult de lucru. Abia la anul cred că reușim să încheiem producția. 

Aveți emoții pentru premiera de diseară?

Vor fi doar 15 minute. Noi avem zeci de ore de filmări. Rezultatul final îl aștept. Nu am emoții să mă văd pe un ecran de cinema, doar e viața mea. Publicul să vedem cum reacționează. Abia aștept să văd și Cetățeanul Ashe. Mi se pare foarte interesant titlul filmului, foarte natural. L-am și cunoscut pe Jhonnie Ashe, fratele lui Arthur la o cafenea din New York. Știți cum? I se adresează De Niro, prezent și el acolo: „Cum să nu îl știi pe Ilie Năstase?”. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *