Cucul. Înfricoșătoarea doamnă cuc

Un rollercoaster ride pentru toți iubitorii genului. 

Gretchen (o Hunter Schaefer care demonstrează că poate duce orice gen, cunoscută din serialul Euphoria și de văzut la TIFF și în Kinds of Kindness) este o adolescentă luată pe sus de tatăl cu care nu avusese în prealabil mare treabă, noua lui soție și fiica lor mută. Familia modernă călătorește într-un retreat din Alpii germani, pe care îl vor reamenaja pe placul noului proprietar, un neamț în mod evident dement, interpretat delicios de Dan Stevens. 

Foarte rapid, Gretchen, a cărei singură legătură cu normalitatea sunt mesajele vocale pe care i le lasă, fără răspuns, mamei ei, începe să aibă parte de atenția unei misterioase femei blonde pe care doar ea o vede. Un soi de damă Krueger, cu unghii care zgârie în drumul spre victimă și un țipăt ascuțit care mută timpul din loc, cam cum sare placa unui DJ beat. Totul este desigur parte dintr-un mare și sinistru plan, pe parcursul căruia cuțitul-mantră va fi folosit nu doar o dată. Reveal-urile curg gârlă, pe multe feluri de horror în care spectatorul este imersat de tenacitatea cu care regizorul Telman Singer folosește toate armele genului în mod impecabil, pe nesăturate și cu imens entuziasm. 

Cucul (Cuckoo) este o experiență absolut acaparantă. Și poate la final te vei întreba care a fost logica, că finalmente până și cucul are o logică atunci când alege cuiburile altor păsări pentru a-și depune ouăle în ele. Clar. Singer și-a lăsat oul la Florin Piersic, diseară, și voi vedeți ce faceți cu el. Baftă!

Joi, 20 iunie, 21:00 – Cinema Florin Piersic

Sâmbătă, 22 iunie, 20:00 – Cinema Victoria

0 replies on “Cucul. Înfricoșătoarea doamnă cuc”