Concert Via Dacă la TIFF.18

Dintre evenimentele speciale de neratat la această ediție TIFF este și concertul Via Dacă. Apărută în Republica Moldova “în urma unei alinieri indefinite și norocoase de stele”, după cum sună prezentarea pe Facebook a trupei, Via Dacă este într-o călătorie a căutării: îmbină folclorul și mitologia cu modernul, într-un mix eclectic ferit de convenții.

A ieșit pentru prima oară în lume în 2017, cu un EP pe care se poate regăsi și cel mai mare hit al lor de până acum, Paparuda. Bonus pentru cinefili: videoclipul care însoțește piesa, realizat de Lucia Lupu, folosește câteva imagini din scurtmetrajul omonim regizat de aceasta anterior.

Aflată la limita dintre acustic și electronic, muzica lor îmbină ritmurile și motivele trance, electro, etno și ambience cu incantații, strigături, colinde și doine transpuse prin conștiința omului de azi. Concertele lor promit să proiecteze în atmosferă povești fantastice de mult apuse care să imerseze ascultătorii în lumea basmelor. Au cântat de mai multe ori în deschiderea celor de la Subcarpați și nu pare să mai dureze mult până ei înșiși vor avea nevoie de trupe care să le cânte în deschidere. Concertul este programat în această seară, de la 20:30, la Casa TIFF, iar intrarea este liberă.

0 replies on “Concert Via Dacă la TIFF.18”