10 pentru film (V)

Zece dintre cei mai promițători actori de teatru din țară participă la cea de-a noua ediție a programului 10 pentru Film. Le sunt dedicate ateliere și întâlniri cu regizori de film, producători, directori de casting și agenții. Vi-i prezentăm pe râd, în această rubrică, pe parcursul zilelor următoare.

NELU SERGHEI

A jucat pe scenele din Tulcea încă din 1973, iar din 2009 este actor al Teatrului Jean Bart. A jucat în spectacole regizate de Bogdan Ulmu, Daniel Stanciu, Ovidiu Caița, Bogdan Cristian Drăgan, Ion Sapdaru, Aurel Palade și Vlad Cristache interpretând zeci de roluri de la Isus Pământul din Tulburarea apelor (Lucian Blaga), la Robert din Demonstratia (David Auburn) și la Doni Dubrov din American Buffalo (David Mamet). A regizat spectacolele Macbeth de Eugen Ionesco, Celălalt de Miguel de Unamuno, Tara lui Gufi de Matei Vișniec. A fost inițiatorul și mentorul Trupei de Teatru Altar și inițiator și director al Festivalului Internațional de Teatru Tragos, de la Tucea. Experienţa în film include scurtmetrajele Vacanța în Delta Dunării, Timpul și Păstrează restul, în regia lui Cătălin Pălăvescu, roluri episodice în lungmetrajele 21 de rubini de Ciprian Mega, La Foret d’Argent  de Emmanuel Bourdieu, Dampyr de Riccardo Chemello. De asemenea, a jucat în serialele de televiziune Ai noștri, Las Fierbinți și Profu.


VLAD UDRESCU 

Este absolvent al UNATC București, promoția 2008. Își face debutul la Teatrul de Comedie București și își desfășoară activitatea atât în teatrul independent (Teatrul Luni de la Green Hours, Godot Cafe Teatru, Teatrul Point, Fabrica de Pensule), cât și în cel instituționalizat (Teatrul Național București, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie, Teatrul National Bruxelles). În 2015, Vlad Udrescu primește premiul pentru interpretare în cadrul Audiției Naționale, concurs dedicat tinerilor actori, iar din 2016 este cooptat în trupa Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova. Tot în 2016 este selectat să paticipe la Festivalul de Film de la Sarajevo în secțiunea Talents Sarajevo, unde are ocazia să lucreze împreună cu artiști internaționali din industria filmului. Participă la workshopuri naționale si internaționale si colaborează cu artiști precum Armel Roussel (BE), Erik Trules (USA), Daniele Salvo (IT) sau Gazdag Gyula (HU). Este președinte fondator al Asociației culturale Arena, sub egida căreia produce și susține proiecte teatrale independente.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *