10 pentru FILM la TIFF, 2022: Reka Kovacs: “Vreau să trăiesc cât de simplu pot eu”

CREDIT FOTO SABINA COSTINEL

10 actori de teatru sunt prezentați anual, în cadrul TIFF, profesioniștilor din lumea filmului și publicului. Programul 10 pentru FILM la TIFF își propune să promoveze figuri noi în filmul românesc și îi vizează pe actorii care nu au avut până acum șansa afirmării în cinema-ul românesc, indiferent de vârstă. Cei 10 selectați pentru ediția a 11-a a programului sunt: Magor Bocsárdi (Sf. Gheorghe), Iulia Colan (Craiova), Sara Cuncea (București), Ada Dumitru (Pitești), Reka Kovacs (București), Robert Radoveneanu (București), George Rotaru (București), Irina Sibef (Giurgiu), Doru Taloș (Cluj) și Mihaela Velicu (București).

Reka Kovacs este proaspăt absolventă a secției de Arta Actorului a UNATC București. Născută în Tg Secuiesc, Covasna, Reka Kovacs are colaborări artistice importante în București cu Teatrul Infinit, Arte dell’Anima și Excelsior. Actorul Constantin Dogioiu (Pororoca, 9 povești de dragoste și ură în izolare) i-a pus câteva întrebări Rekăi:

Pe o scală de la 1 la 10, cât de mult îți plac oamenii?

10. Îmi plac foarte mult. De fapt, îi iubesc. Simt iubire față de orice ființă, dar față de oameni în mod special pentru că, spre deosebire de celelalte ființe, ei sunt singurii destul de deștepți cât să se încurce singuri. Mă amuză mult oamenii – iar mie îmi place să râd mult – deci cred că ăsta constituie un motiv pentru care îi iubesc. M-am născut printre oameni și, din ce pot să presupun, probabil voi muri tot printre ei, așa că sunt atașată by default; și, deși uneori mă enervează și-mi doresc să dispară toți de pe planetă, am nevoie de ei ca de aer. 

Cu ce așteptări mergi la TIFF? 

Sincer? Cu niciuna. Adică nu zic că n-am gânduri legate de cum va fi, și ce voi face, cum vor fi oamenii de acolo, dacă o să-mi placă să interacționez cu ei sau nu, însă realmente nu mă aștept la nimic, și cred că e mai bine așa. Să avem cât mai puține așteptări și cât mai multe momente vii, atunci, proaspete, fără vreo aluzie anticipată. Vreau doar să mă simt bine, să mă bucur de tot, să fiu cât mai receptivă și să fie o experiență marfă pentru mine. 🙂 (interviul integral pe LiterNet.ro la https://agenda.liternet.ro/cronici/10pentrufilmlatiff.html)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *