10 pentru film (I)

Zece dintre cei mai promițători actori de teatru din țară participă la cea de-a noua ediție a programului 10 pentru Film. Le sunt dedicate ateliere și întâlniri cu regizori de film, producători, directori de casting și agenții. Vi-i prezentăm pe râd, în această rubrică, pe parcursul zilelor următoare.

FLORIN AIOANE 

A făcut parte din celebra trupă pentru adolescenți Atelier de Teatru din Botoșani, obținând premii la festivalurile de teatru pt liceeni. A absolvit Actoria la UNATC București, unde în 2018 a obținut Premiul pentru cel mai bun actor din cadrul Galei Absolvenților pentru rolul din Absinth de Magda Fertacz . A colaborat în producții independente la Teatrul Metropolis, Teatrul Apollo111 și Godot Cafe Teatru din București cu mai mulți regizori de teatru, printre care Victor Ioan Frunză, Andrei Măjeri, Vlad Cristache și Alexandru Mâzgăreanu. E angajat la Teatrul de Stat Constanța. În 2019 a fost nominalizat pentru Debut în cadrul Galei UNITER pentru rolul Euphemos din spectacolul Medea`s Boys. Până acum a apărut doar în câteva filme studențești.


EDITH ALIBEC

După ce a studiat la Athanor Akademie Passau (Germania) cu celebrul regizor de teatru român David Esrig, s-a întors în București unde activează în zona teatrului independent. Spectacolul său De ce fierbe copilul în mamaliga?, adaptare a romanului omonim de Aglaja Veteranyi, a fost premiat la festivalul de monodramă din Bacău și a fost invitat la teatre din străinatate, unde l-a jucat atât în engleza, cât și în germană, în funcție de publicul căruia i se adresa, ajungand chiar să fie selectat la festivalul de teatru de la Camden People’s Theatre (UK). Împreună cu Judith State și Istvan Teglas a pus în scenă spectacolul A new and better Me la Teatrul Point. A apărut în filmele Malmkrog de Cristi Puiu și în Rondul de noapte de Iosif Demian (aflat în postproducție). 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *