Transilvania Pitch Stop își propune să descopere și să susțină o selecție aparte de proiecte de lungmetraj, să ofere training și o platformă de prezentare și networking pentru regizorii și producătorii selectați.
Anul acesta, Transilvania Pitch Stop vine la TIFF pentru a oferi o oportunitate incredibilă profesioniștilor de film din România și Republica Moldova, de a face parte dintr-un atelier de dezvoltare de scenarii personalizat și de formare pentru a-și susține proiectele într-un eveniment public de prezentare, cu participarea potențialilor parteneri internaționali, precum și în întâlniri individuale unu-la-unu.
Transilvania Pitch Stop găzduiește și o competiție, în cadrul căreia producătorii de film își vor prezenta zece proiecte de lungmetraj aflate în dezvoltare. Diversitatea acestora este un aspect important pe care Transilvania Pitch Stop l-a luat în considere, la fiecare ediție din cele 10 de până acum. În acest an, colecția de filme alese se remarcă prin multiculturalitatea lungmetrajelor și poveștile diverse care sunt prezentate.
Titlurile vor fi prezentate potențialilor parteneri și finanțatori miercuri, 15 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Cluj. Caracteristicile aflate în dezvoltare sunt de la regizori prima și a doua oară din Bulgaria, Grecia, Georgia, Ungaria, Moldova, Serbia, Turcia și Ucraina. Printre acestea se numără Little Death, debutul regizoral al grecului Efthimis Kosemund-Sanidis, The Life We Never Had, al regizorului bulgar Martin Markov și The Circle, al regizorului moldovean Vareriu Andriuta.
„Calitatea scenariului, a poveștii, a regizorului, nota de intenție și cât de motivat este regizorul pentru realizarea proiectului, au fost criterii importante pe baza cărora am făcut selecția”, a declarat Andra Gheorghiu, coordonatoarea TPS.
Andra Gheorghiu spune că noutățile pe care TPS le aduce anul acesta includ diversitatea tematică – avem filme din categoria dark comedy, drame, filme polițiste – precum și multitudinea de proiecte. Anul acesta, Andra Gheorghiu a menționat că anul acesta se introduc, pentru prima dată, sesiunile de pitch training cu Agathe Berman, ce constă în sesiunile unu-la-unu cu producătorii, pentru îmbogățirea și perfecționarea materialelor și discursurilor.