The Innovation Days Lab – singurul program de training specializat în management cinematografic din România la TIFF

Audience Development & Innovation Day Lab, singurul program de training din România specializat în management cinematografic revine în acest an la TIFF, între 23 și 24 iunie. Scopul acestui program este de a le oferi profesioniștilor responsabili de sălile de cinematograf din țară și din regiune șansa de a-și regândi, evalua și perfecționa activitatea ulterioară redeschiderii cinematografelor. 

Cei prezenți vor învăța cum să aibă un dialog continuu cu publicul și ce pași să urmeze pentru a face experiența cinematografică unică într-o multiplatformă. Se vor discuta subiecte importante, precum adăugarea de valoare experienței cinematografice colective și diferențierea experienței cinematografice de platformele de proiecție online. 

The Innovation Days Lab este prima rețea de cinematografe dedicată filmelor europene, organizată de Europa Cinemas în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Ediția cu numărul cinci este coordonată de Rianne Brouwers (Director, ‘t Hoogt, Olanda) și Jure Matičič (Manager al cinematografului Mestni Kino Domzale, Slovenia).

Subiectele abordate în acest an sunt: rolul programatorului de cinema în lumea post-Covid; atragerea publicului către filmele europene: contextualizarea filmului, introducerea   filmelor de artă europene către noi spectatori; rolul evenimentelor live în programul cinematografului; rebranding-ul cinematografelor pentru a se diferenția de platformele VOD și construirea de noi parteneriate și proiecte colaborative. 

“Acest seminar e singura oportunitate în România pentru managerii de cinema să se întâlnească și să discute despre probleme lor, în particular a readuce publicul în cinematografe pentru filmele europene, mai ales după pandemie. Organizat pentru al cincilea an la TIFF, speram că acesta vă facilita colaborări pe lunga durată și va pune premisele unei asociații profesionale a cinematografelor de artă.” declară corespondentul Europa Cinemas – Adrian Preda. Printre personalitățile edițiilor trecute The Innovation Day Lab se află: Marynia Gierat (Manager, Kino Pod Baranami Krakowia, Polonia), Javier Pachon (Președintele Cineciutat și Cinearte, Spania), Iris Praefke (manager Kino Moviemiento, Kino Central Berlin și Kino Toni în Berlin), Verena von Stackelberg (fondator Wolf Cinema, Berlin), René Wolf (programator și director executiv achiziții în cadrul EYE Film Institute, Amsterdam), Tamer El Said (fondator Cimatheque, Cairo), Hrvoje Laurenta (director executiv Kino Europa, Zagreb).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *