Povești din bucătărie. Război cu aromă de cireșe

Dacă vă era dor de anxietatea indusă de serialul The Bear, vești bune: există în Povești din bucătărie (La Cocina) o scenă extinsă care duce acel haos la un cu totul alt nivel. Nivelul restaurantul-e-arhiplin-iar-podeaua-bucătăriei-e-inundată-de-cola-cu-gust-de-cireșe. Odorama included. Pentru că filmul lui Alonso Ruizpalacios, care și-a demonstrat deja skill-urile regizorale cu mult prea trecutele cu vederea Güeros, Museo și A Cop Movie, e atât de imersiv că poți simți mirosurile venind dinspre ecran. Atât cele frumoase, cât mai ales cele diametral opuse. Pentru că în Povești din bucătărie, lucrurile sunt mai degrabă urâte.

Aici nu există niciun deadline care să pună presiune pe personalul bucătăriei newyorkeze, ci cursa contra-cronometru e alimentată de faptul că, la numărarea câștigurilor zilnice, 800 și ceva de dolari au dispărut din registru. Cineva sigur i-a furat.

Întâmplător, tot de cam atât aveau nevoie și Pedro (Raúl Briones) și Julia (Rooney Mara), un chef și o chelneriță care se întâlnesc clandestin în camera frigorifică și, din câte știu colegii, căutau bani pentru un avort. Cel puțin Julia; dacă ar fi după Pedro, copilul ar fi o idee bună – pentru că o iubește, pentru că ar fi cu un pas mai aproape de mult-doritul green card. Plin de scene elaborat construite și extrem de intens pe alocuri, Povești din bucătărie e exact boost-ul de energie necesar în aceste zile moleșitoare de vară. 

Duminică, 23 Iunie, 21:00 – Casa de Cultură a Studenților

Luni, 24 Iunie, 19:00 – Cinema Victoria

0 replies on “Povești din bucătărie. Război cu aromă de cireșe”