Les Négresses Vertes la TIFF.18

Fondată în 1987, în cartierele muncitorești ale Parisului, de câțiva oameni care până în momentul premergător nu mai puseseră mâna pe instrumente muzicale, carismatica trupă franceză Les Négresses Vertes a devenit în scurt timp una dintre puținele formații etno punk care au cunoscut succesul internațional fără să cânte în limba engleză, reușind să vândă milioane de albume în întreaga lume.

Folosindu-se în principal de chitara acustică și de acordeon, dar și de pian și trompetă câteodată, muzica lor poate fi cel mai bine descrisă ca un amestec între world și rock alternativ cu motive flamenco și atitudine punk, și e catchy și plină de energie, cu ritmuri care promit să invite la dans și versuri care se cer fredonate. „Imaginează-ți-o pe Edith Piaf improvizând alături de The Pogues și cântând împreună un fel de muzică latino fără să se ia prea mult în serios și distrându-se teribil. Ei bine, cam așa e trupa Les Négresses Vertes”, îi descrie producătorul lor muzical Laurent Marcel.

Anul trecut, după aproape 18 ani de absență, Les Négresses Vertes s-au reunit pentru un turneu de excepție care aniversează 30 de ani de la apariția primului lor album, Mlah, și-și vor întâlni pentru prima oară fanii din România astăzi, de la 19:00, la Casa de Cultură a Studenților. Biletele sunt disponibile pe tiff.eventbook.ro. Concertul este organizat în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

0 replies on “Les Négresses Vertes la TIFF.18”