Jojo și ciobanii

Pup-o, mă! este o comedie românească despre bărbați și femei, mentalități și divergențe culturale.

Debutul în regie al Cameliei Popa este un melanj de arhaism și anarhism, dorințe lubrice și idealuri romanțioase. O reporteriță (Cătălina Grama, aka Jojo), asistenta ei (Alexa Tofan) și trei ciobănei (Alin Panc, Cosmic Seleși și Alexandru Pop) au parte de niște interacțiuni greu de găsit în alte medii. Pentru că în comuna Răchițele din creierul munților, bucolicul și arhaicul sunt bine-merci și pentru că o străveche tradiție zice că-ți alegi viitoarea soție pupând-o de Ziua Lânii, trei ciobani holtei au toate motivele să fie incitați de două demoazele ajunse la ei la stână pentru un reportaj.

Cele două profesioniste de la televiziune aduc cu ele orașul, cu prioritățile și modul urban de-a vedea lucrurile. Văru’ Săndel și colegii de ciobănit reprezintă viața rurală și eternitatea onduleurilor mioritice. Conflictele, glumițele, dorințele și confuziile sunt inevitabile și sunt codificate întru comedie de public.

Pup-o, mă! este mai aproape de spiritul lubric dar pudic al marilor comedii de public ale deceniului 7 din cinematografia românească decât de muzicile diegetice și textele despre inclusivitate și diversitate din Noul Cinema Românesc. O alegere asumată din regie și scenariu și servită cu umor burlesc, glume și maniere de stână, perspective suspect de realiste asupra perspetivelor în amor și carieră ale unei femei de carieră.

0 replies on “Jojo și ciobanii”