Filmele competiției locale

TIFF.23 continuă tradiția de a promova și premia producția locală de film și, ca în fiecare an, organizează o Competiție Locală, dedicată filmelor realizate de profesioniști sau cineaști amatori originari din Cluj sau care își desfășoară activitatea în aria geografică a județului. 

Cele șapte scurtmetraje finaliste din acest an sunt: Douăzeci și șapte aprilie (Április huszonhét), regizat de Hatházi Rebeka; Te știu după ambalaj, regizat de Matei Alexandra și Vîlcu David; Ciocârlia, regizat de Adrian Cucu; Casa cea veche (The Old House), regizat de Dragoș Bădiță; Centimetric, regizat de Philip Găicean; Cu gust de fum și amintirea verii (Füstös, de nem rossz), regizat de Ágnes Anna Farkas; și mater noster, regizat de Lehel Fazakas.

Filmele vor fi proiectate la Gala Competiției Locale, care va avea loc marți, 18 iunie, la ora 20:45, la Cercul Militar. Intrarea este gratuită, în baza unei rezervări online. La finalul acesteia, un juriu format din regizoarele Ana-Maria Comănescu, Gabi Virginia Șarga și actrița Rodica Lazăr va acorda un premiu în valoare de 1.500 de euro, oferit de Banca Transilvania, și servicii de producție în valoare de 10.000 de euro pentru următorul proiect al regizorului, acordate de Numa Film.

Pe lângă Marele Premiu, vor mai fi acordate și o mențiune specială a juriului, constând în servicii de colorizare în valoare de 5.000 de euro, oferite de Numa Film, și un premiu special acordat de McDonalds, în valoare de 1.000 de euro.  Fericitul câștigător al Competiției Locale va fi recompensat, ca în fiecare an, și cu premiul oferit de Leonidas, partener de tradiție al proiectului, care dăruiește câștigătorului ciocolată pentru un an de zile.

0 replies on “Filmele competiției locale”