Eliades Ochoa, din Santiago, în concert la TIFF

Notați-vă ora 21:30, când are loc concertul legendarului chitarist de muzică latino-americană, Eliades Ochoa, în această seară la Iulius Park Open Air. În deschiderea concertului, la ora 20:00, pe scena de la Iulius Park, va urca formația Funkorporation.

Dacă ai vizionat Buena Vista Social Club, acest concert este pentru tine și, totodată, pentru pasionații acestui gen de muzică, deoarece Ochoa va interpreta live melodii din perioada ilustrată în film, mai exact peisajului havanez al anilor `90, și din noile sale albume.

Eliades Ochoa este unul dintre fondatorii Buena Vista Social Club, un ansamblu de muzicieni cubanezi format în anul 1996, astfel devenind faimos la finalul acestui deceniu. Considerat de The Guardian „unul dintre cei mai buni chitariști ai generației sale”, Ochoa este o figură emblematică a muzicii latino-americane. Cântă la chitară de când avea 6 ani, iar în anul 1978 a fost invitat să fie lider al grupului Cuarteto Patria, fondat în 1939, datorită talentului său muzical.

Ochoa este un instrumentalist priceput, știind să cânte la chitară și la tres, un cordofon cu șase corzi de origine cubaneză. Acesta este cunoscut ca și un „Johnny Cash cubanez”, în special datorită pălăriei sale reprezentative de cowboy, însă rădăcinile sale sunt în ritmurile son, genul de muzică și dans care își are originea în zonele muntoase din estul Cubei de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Muzicianul este originar din Santiago del Cuba și este profund atașat de orașul său natal, inspirându-și cariera muzicală din ritmurile și cultura locală. Ochoa afirmă: „Nu aș da Santiago pe niciun alt oraș din lume. Nu mi-am schimbat niciodată ritmurile și muzica, sunt doar un copil de la țară care cântă și azi așa cum a învățat de la părinții lui”.

Concertul va fi o adevărată „fiesta” pentru pasionații de muzică latino-americană, și nu numai, spectatorii având ocazia de a se delecta cu ritmurile exotice ale revoluționarului chitarist .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *