Ecologist, emoțional și eficient – Femeie în război

Ce faci dacă o fabrică din orașul tău poluează mediu înconjurător și folosește resursele țărișoarei tale pentru profit? Păi, depinde cine ești. Dacă știi să tragi cu arcul la perfecție, ai instruire militară și un om în interior, ai putea să faci ce face Halla din Femeie în război give ’em hell. Ai scurtcircuita stâlpi de electricitate, ai lăsa orașe fără energie electrică și apoi te-ai ascunde de elicoptere și ai distruge drone iscoditoare.

Dar ce faci dacă, fix când ești pe punctul de a da lovitura finală, vine foarte doritul răspuns al unei cereri de peste patru ani? Probabil îngâni un „Ai grijă ce-ți dorești” și înjuri. Când Hallei i se acceptă cererea de adopție, ea trebuie să facă o alegere. Își va continua și termina misiunea, care ar ajuta o lume întreagă sau își va îndeplini dorința (care pare mică și egoistă în comparație cu planurile ecologiste mărețe) și va deveni mamă? Alegerea Hallei nu poate fi comentată aici, dar cu siguranță nu vă va dezamăgi. Filmul este dinamic, inteligent, comic și bine ținut în mână de islandezul Benedikt Erlingsson, satisfăcând și nevoile unui public iubitor de acțiune și cele ale unuia consumator de drame psihologice.

Și chiar dacă cel mai probabil nu ai fost niciodată în situația Hallei, pentru că filmele nu sunt (toate) ca’n viață, tocmai de-asta merită să mergeți. Ca să aflați care-i treaba cu Halla, sora ei gemană Assa, posibilul lor văr și rețeaua coruptă și avidă pe care încearcă  protagonista să o distrugă în unul dintre cele mai bune filme de la TIFF.18.

Femeie în război rulează azi de la 17:00 la Cinema City Iulius și miercuri (05 iunie) de la 19:30 la Cinema arta, în selecția Supernova.

0 replies on “Ecologist, emoțional și eficient – Femeie în război”