Cel mai frumos cuplu

Aflați în concediu, Liv (Luise Heyer) și Malte (Maximilian Brückner) își trăiesc la vida loca și fac sex pe plaja aparent pustie. Întorși la casa de vacanță, sunt atacați de trei adolescenți care le-au surprins jocul senzual. Unul dintre ei merge mult prea departe și în ciuda dezaprobării celorlalți doi, o violează pe Liv. Secvența greu de privit care pare să anunțe un film de tip home invasion în tradiția Jocurilor stranii ale lui Haneke se termină brusc și acțiunea se reia doi ani mai târziu, după ce tânărul cuplu și-a reluat viața de dinainte. Amândoi sunt tineri profesori pe care elevii îi îndrăgesc și care, atunci când se întâlnesc pe holurile școlii, se agață unul de altul în trecere, ca doi tineri amorezați. Însă falsa împăcare cu ideea abuzului sexual e dată la o parte atunci când, după un concert, Malte se duce să-și
cumpere o șaorma și îl observă în magazinul din apropierea clubului în care a cântat pe cel care i-a violat iubita.

Cel mai frumos cuplu împrumută tropii subgenului rape and revenge, în care o victimă, de obicei o femeie, după ce este abuzată sexual se reabilitează și caută răzbunare împotriva violatorului și se joacă cu el în propriul interes. Dorința de răzbunare e acum împărțită între două personaje, iar inițial aceasta aparține exclusiv martorului, nu victimei. Alegerile lor nu sunt cele așteptate, clișeizate, ci sunt sunt imprevizibile dar deloc nerealiste, iar ritmul în sine e fragmentat prin montajul care mereu construiește către un climax care nu mai vine. Rezultatul e un film arthouse proaspăt, ușor neobișnuit, cu multe răstunări de situație și mereu surprinzător.

Cel mai frumos cuplu rulează astăzi, 3 iunie, de la 17:00 la Cinema Arta, și marți, 4 iunie, de la 19:30 în sala 3 a Cinema City Iulius Mall.

0 replies on “Cel mai frumos cuplu”