Brendan Fraser se întoarce

Odată ajuns unul dintre cele mai mari vedete de la Hollywood, Brendan Fraser a luat o pauză de la roluri mari. Balena marchează întoarcerea sa în lumina reflectoarelor.

“Aveam nevoie ca muzica să se oprească,” a declarat Brendan Fraser pentru CBS Sunday Morning, când a fost întrebat despre retragerea sa din mainstream. Ajuns în Hollywood la începutul anilor 90, actorul canadian-american s-a cățărat cu viteză muntele relevanței, pornind de la un rol mic în Dogfight, apoi un rol principal în comedia Encino Man, iar până în 2000, Fraser era protagonistul din blockbuster-urile George of the Jungle și The Mummy, care l-au consolidat drept unul dintre cei mai talentați tineri actori din acea perioadă.

Fix atunci, când steaua lui Fraser lumina mai tare ca niciodată, nativul din Indianapolis s-a retras, acceptând doar roluri mai mici, voci din filme animate și roluri în televiziune. Motivul, spune actorul, a fost un amalgam de probleme de încredere și accidentări suferite pe platoul de filmare – Fraser insista să-și joace propriile cascadorii. 

Până în 2018, aceasta a fost toată povestea. Încurajat de mișcarea #MeToo, actorul a revelat cel de-al treilea motiv pentru plecarea sa într-un interviu cu GQ: fusese agresat sexual de Philip Berk, fost președinte al Asociației Presei Străine de la Hollywood, incident ce l-a traumatizat și i-a declanșat depresia și în urma căruia a simțit nevoia să se distanțeze de Hollywood.

(Plecarea de la Hollywood n-a fost niciodată ceva nou pentru Fraser, întreaga sa copilărie fiind definită de mutări datorită tatălui său, funcționar al Ministerului de Afaceri Externe din Canada. Odată mutat în New York și trecut printr-un divorț, Fraser a continuat să joace în producții mici, apucându-se, în paralel, de tir cu arcul, sport pe care-l practică până în ziua de azi.)

Deși Fraser părea mulțumit cu noua lui viață, fanii săi au luptat vehement pentru întoarcerea sa, semnând până și o petiție în 2019 pentru a-l aduce înapoi pe marile ecrane. Balena este, așadar, răspunsul la cererile lor, pornind așa-numita Brenaissance – o întoarcere la Hollywood cu forțe proaspete. Filmul a debutat la Festivalul de film de la Venția, însă adevărata știre de la acel festival a fost ovația de 6 minute susținută de public pentru Fraser. Nu mult timp mai târziu, el se urca pe scenă pentru a-și primi Oscar-ul pentru același film. Brendan Fraser ajunsese din nou în vârful muntelui.

0 replies on “Brendan Fraser se întoarce”