În bătaia răului – Contagiunea groazei

Cu visceralitatea unui film cu zombi și vertijul existențial al unui film cu posedați, acest horror argentinian atacă pe toate fronturile.

Regizorul și scenaristul Demián Rugna reușește să revitalizeze două mari clișee ale cinematografiei horror: posesiunea demonică și scenariile cu zombi. În Argentina rurală, o comunitate este cutremurată de apariția unui „posedat”. Fără să se grăbească, ridicând suspansul la cote alarmante, scenariul prezintă o poveste mai complexă decât pare la prima vedere, cu implicații vaste și îngrijorătoare: „posedații” sunt un fenomen apocaliptic, răspândit în întreaga lume din film, la care oamenii s-au adaptat, descoperind reguli de protecție. Nerespectarea acestora face ca prezența „posedaților” să „infecteze” realitatea, ducând la scene realmente șocante, în felul acela după care tânjesc toți fanii filmelor horror.

Împletind momente de body horror excelente la nivelul efectelor speciale practice, cu actorie credibilă, tensionată, în scene în care îndoiala, simțul responsabilității, neputința și necunoașterea se amestecă în adevărate bombe emoționale, acest film reușește magistral să dozeze suspansul și groaza. Ezequiel Rodríguez este Pedro – un ranchero disperat, încercând să-și salveze familia de influența „putregaiului” demonic. Întreaga distribuție, cu el în frunte, reușește de cele mai multe ori să meargă pe linia foarte subțire a verosimilității, ceea ce nu e puțin lucru într-un horror. Iar dacă vă place motivul „copilului demonic”, acest film este un adevărat ospăț. Recomandat mai ales fanilor 28 Days Later și Hellhole.

Vineri, 14 iunie, ora 19:30 – Cinema ARTA Cluj

Vineri, 21 iunie, ora 14:45 – Universitatea Sapientia

0 replies on “În bătaia răului – Contagiunea groazei”