10 pentru film (III)

Zece dintre cei mai promițători actori de teatru din țară participă la cea de-a noua ediție a programului 10 pentru Film. Le sunt dedicate ateliere și întâlniri cu regizori de film, producători, directori de casting și agenții. Vi-i prezentăm pe râd, în această rubrică, pe parcursul zilelor următoare.

GINA GULAI

Absolventă de Actorie la Iași în 1994, la clasa Nataliei Dănăila, este actriță a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț din studenție până în prezent. A debutat în teatru cu rolul Miranda din Cartea lui Prospero , adaptare scenică de Sergiu Anghel, după care a jucat în spectacole regizate de Alexandru Dabija, Mihai Maniuțiu, Vlad Mugur, Anca Colțeanu, Felicia Dalu , Ștefănuț Iordănescu, Radu Afrim, Louise Danceanu, Traian Savinescu, Alexandru Mâzgăreanu, Ada Milea, Eugen Jebeleanu. A făcut și o specializare în cadrul Institutului Internațional de Artă a Marionetei din Praga. A colaborat cu radioul și televiziunea locală, fiind redactor-realizator al emisiunilor pentru copii și tineret. A fost actor terapeut în cadrul programului “Art School”. A făcut dublaj de voce pentru desene animate și a fost voice-over-ul unor filme documentare TV. Este profesor de actorie la trupa de copii Artis.


OANA HODADE 

A absolvit Actoria la Târgu-Mureș în 2008. Încă din facultate a colaborat cu Teatru 74 din Târgu Mureș, urmând apoi colaborări cu Teatrul Național Târgu-Mureș, Teatrul pentru copii și tineret din Târgoviște, Teatrul Ariel Târgu-Mureș, Teatrul Dramatic Brașov. A participat la Gala HOP în 2009, unde a câștigat la secțiunea Grup premiul pentru cel mai bun spectacol. Din 2014 se implică activ în scena culturală independentă din Cluj, ca membru în comunitatea artistică, a spațiului independent Reactor de Creație și Experiment. S-a bucurat de întâlniri cu tinerii creatori de teatru Leta Popescu, 9 din 10 și (In)corect (unde semnează atmosfera sonoră), Sânziana Stoican, Rândul 3, aproape de margine, Nicoleta Esinencu și Raul Coldea, Baladele memoriei, Bobi Pricop Exeunt (spectacolul live online) și Mihai Păcurar, Interior lumină.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *