“TIFF-ul ar putea să fie locul unde peste câțiva ani să poți să faci film”

Cristian Hordilă, managerul TIFF, explică pentru AperiTIFF ce înseamnă Manifestul InfiTIFF Summit.

De ce acest manifest, de ce acum?

Pentru că au trecut doi ani de când noi încercăm să deschidem la Cluj Fondul românesc de film. Pentru că avem o colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, și împreună ne concentrăm eforturile să Ne-am concentrat parte din eforturi ca să înțelegem în ce direcție evoluează producția de conținut audiovizual și cum va anticipa tehnologia viitorul cinematografiei. Și de ce acest manifest? Pentru că după doi ani de zile în care am discutat cu foarte mulți actori din zona asta, cu foarte multe persoane care încearcă să înțeleagă într-un fel sau altul viitorul, ne-am dat seama că următorul pas este să reușim să aducem la o masă de discuții cât mai mulți oameni din peisajul local care sunt curioși și care s-au ocupat de zona asta. Și să aflăm și ce vrea comunitatea locală și dacă eforturile noastre și îndrăzneala noastră face sens în perisajul clujean.

În ce rol se vede TIFF în contextul dezvotării unui pol tehnologic de producție audiovizuală la Cluj?

Cred că e evident că rolul Festivalului e cel de catalizator al acestei mișcări, că ne asumăm responsabilitatea de a gestiona orice măsuri care ar putea să se concretizezze în urma Manifestului, și cred că platforma Festivalului, și în special cea de Industry din cadrul TIFF, pe care noi am adus-o în Festival de câțiva ani de zile, TIFF-ul ar putea să fie locul unde peste câțiva ani să poți să faci film, producție virtuală de produs audiovizual, să poți să-ți prezinți proiectele, să aduci oameni și așa mai departe.

Cum pot cei interesați să adere sau să susțină inițiativa?

Angajarea în comunicarea cu noi este cea mai simplă. Să ne scrie un mail sau să mă sune direct. Încercăm s nu ducem inițiativa asta în nicio zonă formală sau rigidă de comunicare. Pur și simplu deocamdată ne asumăm că suntem pe un teritoriu necunoscut în care încercăm să stăm de vorbă cu toată lumea, să spread the word în cât mai multe medii, și oricine vine cu o idee sau vrea să ne propună ceva, noi ascultăm, notăm și încercăm să strângem rândurile în direcția asta de future technology, IT, Gaming.

0 replies on ““TIFF-ul ar putea să fie locul unde peste câțiva ani să poți să faci film””