THE KABATRONICS în concert, la TIFF.18!

În 2013, trupa brass din Albania și-a început colaborarea cu britanicii de la Transglobal Undergound, pentru un proiect inedit, care unește ritmurile și instrumentele tradiționale cu stilul raggae și muzica electronică.

Fanfara Tirana s-a născut în 2002 în Albania și a devenit cunoscută pentru modul unic în care combină sunetele folclorice cu jazzul. Transglobal Underground este un grup electro-world, specializat în fuziunea muzicii din vest, cu cea asiatică și africană. Single-ul lor, Temple Head a fost folosit ca și coloană sonoră la o reclamă la Coca-Cola, pentru Jocurile Olimpice din 1996. Ei își descriu proiectul muzical început cu trupa de brass din Albania ca fiind „o coliziune a tradiției și a inovației”.

The Kabatronics a concertat pe scenele celor mai importante festivaluri de muzică, din Orient până în Occident, din spațiile publice din Shanghai până în Budapesta, fiind primiți cu entuziasm de publicul de peste tot. În ultimii 5 ani, această colaborare fericită a fost nominalizată și premiată la cele mai importante premii din industria muzicală.

Evenimentul face parte din Focus Albania, în cadrul TIFF18.

Luni, 3 iunie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenților va avea loc concertul The Kabatronics, adică Fanfara Tirana ft. Transglobal Underground.

0 replies on “THE KABATRONICS în concert, la TIFF.18!”