Se turează motoarele

TIFF-ul e cel mai important festival de film din România. AperiTIFF-ul, ziarul său zilnic, vă informează și vă ține conectați, pe durata celor 10 zile, la tot ce se întîmplă la Cluj: filme, concerte, întîlniri cu invitați români și străini, dezbateri, expoziții. 2019 vine cu ediția cu numărul 18. Pentru „arhitectura” ei lucrează, de-a lungul unui an, o echipă numeroasă. Ce se întîmplă în timpul festivalului înseamnă o filtrare a producției cinematografice din țară și din străinătate. Doar dacă ești atent poți să găsești ce ți se potrivește. Publicul TIFF-ului, la fel ca cei care îl fac, nu ia pauză de filme.

Așadar, ne dorim să ne citiți și în vremuri „calme”, cînd nu e iunie și nu alergați de la un film la altul, tocmai pentru că actualitatea cinematografică e dinamică și spectaculoasă.

Mai sînt cîteva săptămîni în care regizorii și producătorii își pot înscrie lungmetrajele și scurtmetrajele la TIFF. Apoi urmează lunile în care selecționerii vor vedea zeci, sute de filme, și vor trăi mai mult în poveștile de acolo decît în realitate. În fabrica festivalului se turează motoarele.

O să scriem la cald despre ce se întîmplă în cinema și unde. Despre atmosfera altor festivaluri din lume. Despre filmele și regizorii români invitați în competițiile internaționale.

Curajoși și pasionali, cum ne știți deja.