Primul slam dunk. Nemuritorul spirit de echipă

După lansare, Primul slam dunk a ajuns rapid numărul 1 în box-office-ul japonez și pe locul cinci în topul filmelor anime cu cele mai mari încasări din istorie. 

Filmul este adaptarea uneia dintre cele mai populare serii manga din toate timpurile. Cele 31 de volume Slam Dunk au fost publicate între aniii 1990 și 1996, iar din 1993 a început și difuzarea seriei anime. Douăzeci de ani mai târziu, Takehiko Inoue, autorul originalului, semnează regia și scenariul lungmetrajului ce readuce pe ecrane echipa de baschet a liceului Shōhoku, într-un ultim meci ce va tăia respirația indiferent dacă ești cunoscător al seriei sau nou venit pe teren.

Primul slam dunk (The First Slam Dunk) este un meci de baschet fragmentat de poveștile jucătorilor, avându-l în prim-plan pe Ryota Myiagi, un puști de 17 ani ce îi datorează fratelui mai mare pasiunea pentru joc. Realizatorii folosesc tehnici de animație 2D pentru poveștile din afara terenului și 3D pentru secvențele de meci, pe care le-au lucrat sub supervizarea unor baschetbaliști profesioniști. 

Rezultatul este un adevărat spectacol contra-cronometru ce prinde spectatorul într-un vortex în care fiecare pasă reușită e mai mult decât măiestria sportului – e un succes personal împărțit între jucător și antrenor. Primul slam dunk e o nemuritoare lecție despre ce înseamnă spiritul de echipă. Și câtă muncă de finisaj psihologic e în spatele organizării tuturor orgoliilor și diferențelor dintre jucători, astfel încât ele să se completeze și să lucreze împreună pentru o victorie pe care nu ai cum să o guști fără să fi trăit măcar o dată eșecul.

Cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România, JTI, NTT Data.

Sâmbătă, 15 Iunie, ora 13:30 – Casa de Cultură a Studenților

Sâmbătă, 22 Iunie, ora 21:45 – Iulius Parc Open Air

0 replies on “Primul slam dunk. Nemuritorul spirit de echipă”