Printre primele filme care își propun să aducă oamenii înapoi în sălile de cinema se numără și danezul Încă un rând, a doua colaborare dintre regizorul Thomas Vinterberg și Mads Mikkelsen (după Vânătoarea în 2012) și preferatul la Oscar pentru cel mai bun film internațional. Inspirat de fiica lui Vinterberg și bazat pe o piesă de teatru scrisă anterior de acesta, Încă un rând trebuia să fie „o celebrare a alcoolului pornind de la premisa că istoria ar fi arătat altfel în lipsa lui”, însă în a patra zi de filmare, Ida și-a pierdut viața într-un accident de mașină, și după o pauză de o săptămînă, tatăl său a decis să continue filmările în cinstea ei, dar să ducă filmul într-o altă direcție – să se folosească de alcool doar ca punct de plecare și să celebreze, în schimb, viața.
Martin (Mikkelsen) e un profesor de istorie care s-a pierdut pe sine din cauza vieții pe care a ajuns să o ducă: are un job care abia îl mai interesează, un mariaj care nu mai dă roade, și visul la o carieră strălucită în dans pe care îl avea în liceu, cînd făcea balet, e încă acolo. Prietenii săi, și ei profesori la aceeași școală, nu sînt foarte diferiți: un profesor de sport care nu și-a găsit niciodată perechea sau dragostea, un profesor de muzică care se chinuie cu singurătatea, și un un altul, căsătorit, dar al cărui mariaj a devenit o închisoare pentru amândoi și amenință să se destrame.
Frustrați cu felul în care evoluția vieții nu s-a potrivit cu visurile pe care le aveau maturizându-se și cum prezentul nu mai reprezintă ceva spre care să se aplece cu curiozitate, cei patru ajung să găsească o cale de scăpare: alcoolul. Numai că nu beau cît să-și piardă mințile, ci pornesc un experiment. Atunci cînd unul dintre ei vorbește despre un filozof care susținea că oamenii nu se nasc cu îndeajuns de mult alcool în sânge, cei patru își propun să bea constant de-a lungul zilei, chiar și atunci cînd au ore, pe ascuns, pentru a-și menține nivelul adecvat de 0.05% și a privi viața cu alți ochi. Experimentul se dovedește inițial un succes: reușesc să-și găsească energia și entuziasmul necesare pentru a-și pune viețile în ordine și a excela la lucru. Speranța nou-născută îi împinge însă să mărească doza la 0.1%, moment în care probleme cu care au refuzat să se confrunte și nu mai acceptă amânare încep să iasă la suprafață și să le amenințe viețile recent recuperate.
În esență, Încă un rînd e un film despre confruntarea sinelui și pașii necesari pentru a primi încă o șansă atunci cînd totul pare că e pierdut. Vinterberg alege să se concentreze nu pe felul în care alcoolul le distruge viețile protagoniștilor, ci pe sobrietatea lor de după, care împreună cu amintirea scânteii pe care au simțit-o inițial îi împinge spre inevitabila căutare a unei soluții. Un film emoționant despre curajul de a înfrunta viața treaz, Încă un rînd e programat să intre în cinematografe pe 26 martie, avînd până atunci parte de mai multe avanpremiere în opt orașe din țară, inclusiv București.