Film Food

A doua peliculă din seria Film Food de anul acesta, Chef-A (She-Chef, 2022), regizat de Melanie Liebheit și Gereon Wetzel a rulat la Cercul Militar luni, 12 iunie, urmat de cină la restaurantul DaPino, pregătită de chef Florin Dumitrescu.

Chef-A o portretizează pe Agnes, recent câștigătoare a Cupei Mondiale culinare, în călătoria ei prin unele dintre cele mai apreciate restaurante din lume. Filmul se adâncește în culturi culinare foarte diferite și ne oferă informații detaliate despre modul în care funcționează cele mai bune restaurante din lume.

La DaPino s-a băut Cuvee Pacs și Prima Tinta de Toro pe balconul cu vedere la curtea interioară, unde chef Florin Dumitrescu și asistenții bucătari asamblau primul dish al serii. Pregătiri de ultim moment aveau loc la etaj, în timp ce cineaștii și pasionații de gastronomie luau acum locurile personajelor din film, gata să fie purtați printr-o călătorie a simțurilor. Ora de aur apunea peste grădina DaPino, lumânările luând locul Ssarelui, iar zumzetul de voci anunța o seară seducătoare.

Seria Film Food a debutat duminică, 11 iunie, cu filmul Steaua (Stella, 2022), regizat de americanul Tyler Doehring, care a rulat tot la Cercul Militar, de la ora 19:00, urmat de cina la DaPino, pregătită de chef Alex Vitali. Ciro Oliva, un tânăr chef de pizza napolitan, țintește să fie primul pizzaiolo care să primească prestigioasa stea Michelin.

A treia și ultima proiecție din seria Film Food are loc marți, 13 iunie. La Huella, povestea unui bar pe plajă (La Huella, The Story of a Beach Bar Resto, 2022) începe la ora 19:00 la Cercul Militar și este urmat de cina la DaPino, pregătită de chef Radu Ionescu. 

La Huella, un bar construit pe o plajă dintr-un sat mic din Uruguay, este povestea a trei prieteni care vor să se întoarcă la simplitatea și onestitatea restaurantelor din anii ’50.

0 replies on “Film Food”