Deși poate nu îi împărtășim deloc nici stilul de viață, nici cel de parenting, Felix Leu e un adevărat personaj, despre care familia și prietenii lui ar putea vorbi zile în șir, și tot n-ar rămâne fără povești.
Felix e aproape absent din propriul documentar. Pe Felix ni-l imaginăm și abia mai apoi îl cunoaștem, din ce ne povestesc soția, copiii și prietenii lui apropiați despre el. Felix este omul cu o sută de vieți, omul alunecos ce îți scapă printre degete, pe care nu știi de unde să-l iei, care ți se bagă sub piele și e deseori foarte antipatic, dar la fel de des poate să îți fie simpatic, omul care a construit o comunitate în jurul lui și a lăsat o impresie de lungă durată mult după ce nu a mai fost.
E pictor, e hippie, e rocker, e artist tatuator. Cu o personalitate îndeajuns să umple fiecare spațiu în care se află și un spirit enervant de liber, Felix se gândește și se răzgândește dacă vrea să fie un tată absent sau unul prezent, ca mai apoi să ajungă să aibă patru copii, două fete și doi băieți, împreună cu soția lui, și ea artistă la rândul ei. Cei șase se mută des de la un capăt al lumii la celălalt, locuiesc în condiții precare, și își caută disperați de lucru, până ajung în Lausanne, în Elveția. Abia ajunși aici, Felix se gândește serios să devină artist tatuator, își învață soția și copiii meserie și își deschid un salon împreună, într-una din cele două camere ale apartamentului lor.
Deși Felix este personajul larger than life după care alergăm pe tot parcursul documentarului, soția lui, Loretta, este de fapt forța care ține împreună familia și cea rămasă în urmă să ne spună și nouă povestea. Documentarul e un prilej pentru Loretta și copiii ei să adune la un loc povești despre nestatornicul Felix, pentru a ne construi nouă un portret al artistului cât mai aproape de realitate.
Duminică, 16 iunie, ora 17:00 – Cinema ARTA
Luni, 17 iunie, ora 21:30 – Muzeul de Artă