Atunci și acum: Suspecții de serviciu

Ca în fiecare an unii dintre competitorii pentru Trofeul Transilvania recidivează filmic, iar noile lor filme sunt incluse în TIFF. Cu ce se vernisează la Cluj Suspecții de serviciu?

Boris Khlebnikov

Atunci: Kocktebel, 2003, co-regizat cu Aleksey Popogrebskiy. Unul din filmele care au marcat revenirea prin festivalurile de film ale Cinema-ului Rus. Road movie familist de factură ne-tradițională: un tată alcoolic și un fiu pre-adolescent călătoresc din Moscova spre Kocktebel Acum: Arrhythmia, o poveste de dragoste dintre un medic de pe ambulanță și soția lui, neglijată în favoarea job-ului.

Bohdan Sláma

Atunci: The Country Teacher (2008) dramă de amor cu profesor de școală generală refugiat la țară și modul în care lucururile pe care le-a lăsat în urmă intervin peste viața lui, deloc perfectă. Acum: Ice Mother, dramă de amor și de familie cu persoane ajunse la vârsta a treia, odiseea Hannei, o văduvă care își redescoperă bucuria de-a trăi alături de un grup de moșnegi pasionați de înotul la copcă.

Anthony Cordier

Atunci:Cold Showers (2005), o poveste despre confuzie tânjeală și amor cu 3some adolescentin și impacte emoționale masive în epocă. Acum: Gaspard at the Wedding film despre un tânăr care se îndrăgostește de o tânără și cunoaște un grup de hipioți care-i va schimba percepția despre viață și oferi șansa unui amor sincer și futil.

Géla Babluani

Atunci: 13 Tzameti (2005), un coup-de-foudre al istoriei TIFFiste, thriller super-stilat și ultra-eficient despre un grup de jucători de ruletă rusească. Acum: Money, thriller plin de imaginație și twisturi despre un grup de mici pungași care jefuiesc omul care chiar nu ar fi trebuit să îl jefuiască.

Sebastian Lelio

Atunci: Sagrada Familia (2005) melo cu multe îmbârligături amoroase și timpi morți, premiat cu Trofeul Transilvania. Acum: după un Oscar pentru film străin cîștigat de Una Mujer Fantastica regizorul chilean revine cu Disobedience, amestec ultra-festivalier de rigori ale unei comunități ultra-religioase evreiești și conotații safice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *